چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۳۸
مدیر اجرایی طرح مدیریت جامع آبخیزداری خراسان جنوبی:

۲۳۵ روستای خراسان جنوبی با مسئله مهاجرت مواجه هستند

مدیر اجرایی طرح مدیریت جامع حوزه آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه ۲۳۵ روستای بالای ۲۰ خانوار استان با مسئله مهاجرت مواجه هستند، گفت: مهاجرت از شهرستان‌های مرزی به سمت مرکز استان در حال افزایش است.
۲۳۵ روستای خراسان جنوبی با مسئله مهاجرت مواجه هستند
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری شبستان؛  محسن یوسفی  در اولین جلسه کارگروه مدیریت جامع آبخیزداری خراسان جنوبی اظهار داشت: مهاجرت سبب به وجود آمدن حاشیه نشینی و گسترش بافت های ناکارآمد هری می شود.
 
وی با بیان اینکه حاشیه نشینی یکی از دغدغه های جدی مقام معظم رهبری در موضوع آسیب های اجتماعی است، گفت: حاشیه شهرها به واسطه حضور مهاجران و نبود نظارت‌های لازم به محلی برای تجمع افراد بزهکار تبدیل شده است.
 
مدیر اجرایی طرح مدیریت جامع حوزه آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه 10 تا 15 درصد جمعیت کشور در حاشیه شهرها زندگی می کنند، افزود: این مناطق مستعد آسیب های اجتماعی است و بنابراین پیشگیری از گسترش بافت های ناکارآمد در کشور ضروری است.
 
یوسفی با توجه به اینکه حاشیه نشینی نتیجه فقر، بیکاری و نبود اشتغال پایدار در روستاها است، ادامه داد: توسعه اقتصاد روستایی می تواند به جلوگیری از گسترش حاشیه نشینی شهری کمک کند و روستاییان برای به دست آوردن فرصت های بهتر برای زندگی به شهرها مهاجرت می کنند.
 
وی به پیامدهای مهاجرت روستاییان اشاره کرد و گفت: این پیامدها شامل افزایش جمعیت شهری و شکل گیری حاشیه‌ها، تخلیه جمعیتی روستاها و تغییر کالبد فیزیکی شهرها است و مهاجرت روستایی عمدتا از عدم وجود زیرساخت های اقتصادی ناشی می شود.
 
مدیر اجرایی طرح مدیریت جامع حوزه آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه از سال 35 تا 90 حدود 18 درصد از روستاییان به شهرها مهاجرت کرده اند، ادامه داد: این تعداد حدود 13 میلیون و 700 هزار نفر هستند.
 
یوسفی با اشاره به اینکه 235 روستای بالای 20 خانوارخراسان جنوبی با مسئله مهاجرت مواجه هستند، اظهار کرد: 43 درصد جمعیت استان در روستاها سکونت دارند و مسئله مهاجرت از شهرستان‌های مرزی به سمت مرکز استان در حال افزایش است.
 
وی به مهمترین اهداف طرح های توانمندسازی جوامع روستایی اشاره کرد و افزود: مهم ترین اهداف شامل توسعه پایدار روستایی، بهبود وضعیت اشتغال روستاییان، کاهش فقر و گسترش عدالت اجتماعی، تحقق توسعه پایدار زیست محیطی و انسجام سازمانی است.
 
مدیر اجرایی طرح مدیریت جامع حوزه آبخیزداری خراسان جنوبی با توجه به اینکه دو پروژه موفق در خراسان جنوبی اجرا شده است، ادامه داد: این دو پروژه شامل ترسیب کربن و RFLDL است و در اجرای این دو پروژه سه اصل نهادینه شدن مشارکت، انسجام سازمانی و استفاده از هم افزایی  پتانسیل ها مد نظر بود.
 
یوسفی با اشاره به مدیریت جامع حوزه آبخیز گفت: این طرح فرآیندی آگاهانه است که جنبه های مختلف بهره برداری از حوزه آبخیز را به منظور دستیابی به اهداف با در نظر داشتن اهداف جامعه تلفیق می کند.
 
وی با بیان اینکه این طرح اهدافی دارد، افزود: این اهداف شامل پایداری و ارتقا اکوسیستم های طبیعی در حوزه آبخیز و توسعه پایدار منابع مالی، انسانی و اجتماعی است.
 
مدیر اجرایی طرح مدیریت جامع حوزه آبخیزداری خراسان جنوبی در پایان با اشاره به اینکه چهارچوب الگویی اجرایی طرح جامع حوزه آبخیز از 7 گام اصلی تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: این گام ها عبارت از تشکیل ساختار مناسب حوزه آبخیز، انتخاب حوزه، تدوین برنامه راهبردی، ظرفیت سازی و آموزش، هماهنگ سازی پروژه ها، اجرا و ارزشیابی و مستندسازی است.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۵۵۹
کلمات کليدی: کارگروه مدیریت جامع آبخیزداری خراسان جنوبی | مستندسازی ،مدیر اجرایی طرح مدیریت جامع حوزه آبخیزداری خراسان جنوبی | مهاجرت روستاییان | حاشیه نشینی |،اکوسیستم ،چهارچوب، آبخیز، انتخاب حوزه، تدوین برنامه راهبردی، ظرفیت سازی و آموزش، هماهنگ سازی،