يکشنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۲
سعید کسرائی نیا :

موریانه های مجازی اساس خانواده ها را سست کرده است

یکی از مهمترین موضوعات روز ایران که از خطوط قرمز به حساب می آید ولی به صورت وحشتناک نهاد خانواده را تهدید میکند افزایش میل به تماشای فیلم های پورن در سنین مختلف است.
موریانه های مجازی اساس خانواده ها را سست کرده است
 
موریانه های مجازی اساس خانواده ها را سست کرده است

به بهانه ی روز ازدواج و ابلاغ سیاست های کلی خانواده توسط مقام معظم رهبری(مدظله العالی) تصمیم بر آن گرفتم تا چند خطی را به بررسی و تببین حفره های ایجاد شده در تنه ی درخت نظام خانواده که توسط موریانه های داخلی و خارجی ایجاد شده است بنویسم.

بی شک مهم ترین و اساسی ترین نهاد در هر جامعه ای خانواده می باشد که اگر سالم و پویا باشد می تواند بر جوامع بزرگ تر مانند جوامع فرهنگی، اجتماعی ، اقتصادی و ورزشی اثر گذار باشد. به صورت متقابل اگر این نهاد تضعیف شود این اثر می تواند منفی و مخرب بوده و یک نظام را از پا در آورد. بی شک انقلاب اسلامی محصول جوشش های انقلابی خانواده های متدین و سنتی آن زمان بوده است. 

دشمن خارجی و خائنین داخلی در سه دهه اخیر تلاش نموده اند که به هر صورت و طریقی که می شود کرم هایی را به جان ریشه های درخت خانواده بیندازند تا این درخت نتواند محصول مناسب بدهد. کاهش ازدواج، افزایش طلاق، کاهش فرزندآوری، افزایش خیانت و... همه نشان از آن دارد که جنگ جهانی سوم در محیط خانواده در حال رخ دادن است و اگر ما به سرعت نتوانیم نهاد خانواده را تقویت و ترمیم کنیم چه بسا در این نبرد ضربات جبران ناپذیری را بخوریم...
اما این موریانه ها و کرم هایی که به جان درخت خانواده افتاده اند کدامند:

1.  رشد بیش از حد استفاده از شبکه های اجتماعی
در سال های اخیر شاهد رشد چشم گیر و بی سابقه استفاده از شبکه های اجتماعی در ایران هستیم به اندازه ای که در برخی آمار گفته می شود 53 درصد مردم ایران حداقل عضو یکی از شبکه های اجتماعی هستند. وجود بیش از 40 میلیون تلفن همراه هوشمند در یک کشور خود هشدار آن را می دهد که جامعه همراه جدیدی را برای خود انتخاب نموده است و آن را در زندگی روزمره خود جایگزین دوستان و اعضای خانواده کرده است. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در محیط خانه شاهد استفاده همزمان اکثر اعضا از تلفن همراه باشید و فرصت هایی که می توان به تعالی  خانواده تبدیل شود به راحتی و بدون توجه به برگشت ناپذیری زمان، می سوزد، و باعث می شود به گفته امام خمینی(ره) خانواده ای که می بایست مدرسه باشد نتواند فرزندانی انقلابی و عالم تربیت کند.

نمی توان تحلیل کرد حضور افراطی ایرانیان در شبکه های اجتماعی را به صورتی که به طور متوسط هر ایرانی بین 5 تا 6 ساعت از روز در شبکه های اجتماعی حضور دارد و این آمار در دنیا فقط 16 ساعت در ماه می باشد و این آمار وقتی خطرناک تر می شود که بدانیم 80 درصد جوانان بین 18 تا 29 سال(سن ازدواج) در شبکه های اجتماعی فعالیت دارند. اکنون چگونه می توان بدون از بین بردن موریانه ی اول و تصحیح فرهنگ استفاده از فضای مجازی در تحکیم بنیان خانواده گام برداشت؟ آیا می توان بدون آموزش سواد فضای مجازی که از دغدغه های رهبر معظم انقلاب نیز میباشد انتظار افزایش ازدواج و کاهش طلاق را داشته باشیم؟ و سوال کلیدی که دولت و نهادهای مسئول برای این موضوع مهم چه چاره ای اندیشیده اند؟

2.  رشد استفاده از شبکه های ماهواره ای در محیط خانواده
رسانه های تصویری از جذابترین و اثر گذار ترین شیوه های انتقال پیام در دنیای امروز هستند به خصوص اگر در این میان قیدهای اخلاقی در میان نباشد که بی شک مخاطبین زیادی همراه آن خواهند شد. امکان دریافت 3000 شبکه از 7000 شبکه ماهواره در ایران خبر از موج عظیم حمله ی تصویری به نهاد خانواده در ایران می دهد. این آمار وقتی خطرناک تر می شود که بدانید از این 3000 شبکه بیش از 1700 شبکه کد نشده و رایگان در اختیار ایرانیان قرار گرفته و بیش از 40 شبکه فارسی زبان شبانه روزانه در حال تولید برنامه ی رایگان برای مردم ایران هستند. آیا می توان با توجه به هزینه های بالای تولید برنامه که حدودا هر شبکه فارسی زبان ماهیانه بیش از 16 میلیارد هزینه تولید باید بپردازد تصور کرد این میزان هزینه کرد بدون هدف است؟ بی شک حمله گسترده و همه جانبه با بیش از 1700 مدیر تلویزیونی، تن هر انسانی را به لرزه در می آورد و زنگ خطر را برای هر مسئولی به صدا در می آورد...
موضوعی که در تضعیف نهاد خانواده نقش پر رنگی داشته و امروز باید اندیشه ای درست در مقابله با این حجم عظیم از امواج داشته باشیم تا بتوانیم موریانه ی دوم را مهار و نابود کنیم...

3.  رشد استفاده از بازی های آنلاین
در چند سال اخیر استفاده از بازی های رایانه ای رشد عجیبی داشته است و حتی افرادی هستند که حاضر به انجام هزینه های زیادی بوده تا بتوانند آنلاین بازی کنند. بازی هایی که مبدا و سازنده ی آن شرکت های آمریکایی و اسرائیلی هستند در بین جوانان و نوجوانان ما نفوذ کرده و مشغول ساختن هویت و سازه های ذهنی آن ها هستند. شاید اگر بدانید 20 میلیون کاربر گیم در ایران داریم و این یعنی یک چهارم جمعیت ایران این موضوع برای شما مهم تر از گذشته خواهد شد. متاسفانه باید اظهار کرد سالانه بالغ بر ۱۴.۶ میلیارد ساعت صرف بازی های رایانه ای و موبایل در ایران می شود.

از سوی دیگر بازی اثرگذار ترین رسانه در مباحث فرهنگی است زیرا فرد ساعت ها و حتی ماه ها با یک بازی انس گرفته و با آن زندگی میکند و ابعاد مختلف فرهنگی نهفته در این بازی به صورت نرم در ذهن اون ته نشین شده و تبدیل به رفتار غیر قابل تغییر می گردد. 

اکنون آیا بدون مهار و مدیریت این موریانه که روز به روز در حال پیشرفت در نظام خانواده ی ایرانی است میتوان به تحکیم خانواده پرداخت؟

4.  رشد تبلیغ همجنس گرایی و خود ارضایی
یکی از مهمترین موضوعات روز ایران که شاید پرداختن به آن در رسانه های رسمی از خطوط قرمز به حساب می آید ولی به صورت وحشتناک نهاد خانواده را تهدید میکند افزایش میل به تماشای فیلم های پورن در سنین مختلف است.

فیلم هایی که محصول تفکر آمریکایی و سبک زندگی صادراتی کشوری است که شاید در خود آن کشور نیز این سبک رایج نباشد. نمایش پورن استار هایی که امروز با افزایش کانال ها و گروه های تلگرامی، صفحات اینستاگرام، شبکه های ماهواره ای و... محصولاتشان راحت تر به دست مخاطبین میرسد و دولتی که بزرگترین دستاورد خود را بازنگه داشتن و نبستن شبکه های اجتماعی می داند... فیلم ها و عکس هایی که نه تنها سطح توقعات را از زوج و زوجه به صورت افراطی بالا برده بلکه خودارضایی و میل به ارتباط جنسی با هم جنس را افزایش داده است. موضوعی که حتی تصور آن ترس را بر هر فردی حاکم می کند. موریانه ای که وحشیانه در حال خوردن پایه های نظام خانواده است و اما در هیچ جا به این موضوع پرداخته نمی شود...

5.  رشد اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی
نوشیدنی و ماده ای که مزه تلخ آن می تواند کام بسیاری از خانواده ها را تلخ کند و رواجش بسیاری از خانواده ها را به نابودی بکشاند. وجود یک میلیون و 325 هزار معتاد در کشور هشداری بزرگ برای مسئولینی است که امروز باید بیش از گذشته دغدغه خانواده را داشته باشند زیرا سهم بالایی از طلاق های ثبت شده در کشور محصول آفت اعتیاد و مصرف مشروبات الکلی می باشد.

اما نکته مهم آن است که به همان مقداری که برای مبارزه با مواد مخدر و قانونگذاری برای آن در کشور جدیت به خرج داده می شود، برای مصرف مشروبات الکی، چنین برنامه ای وجود ندارد و به همین خاطر نیز  آمار مشخصی از میزان مصرف و مصرف کنندگان آن در دسترس نیست. موضوعی که تمام شبکه های ماهواره بر مصرف آن تبلیغ مستقیم و غیر مستقیم می کنند و بسیاری از جوانان ما مصرف آن را نوعی سطح اجتماعی برای خود متصور هستند و متاسفانه نهادها و سازمان های درگیر با مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر نیز به جای تدوین برنامه ای جامع برای پرداختن به این موضوع، بیشتر ابراز نگرانی می کنند.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۲۹
کلمات کليدی: سعید کسرایی؛ موریانه ، خانواده ، ازدواج ، پورن ، فیلم ، بازی ، گیم