حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

یکشنبه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Sunday, 27 April , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1038 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 1 تعداد دیدگاهها : 3×
نوروزآرایی بیرجند ۱۴۰۴: کاهش جلوه‌ها و تغییرات در المان‌های شهری
  • 1404-01-20 ساعت: ۲۰:۲۹
  • شناسه : 3159
    2

    هرچند در سال ۱۴۰۴، شهر بیرجند همچنان به استقبال بهار رفته است، اما جلوه‌های نوروزی این سال در مقایسه با سال‌های گذشته کاهش یافته و برخی نمادها نیز جابجا شده‌اند. این تغییرات و کمبود المان‌ها از سوی شهروندان و گردشگران مورد توجه قرار گرفت، اما تلاش‌های شهرداری در حوزه زیباسازی شهری و آماده‌سازی شهر برای […]

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    هرچند در سال ۱۴۰۴، شهر بیرجند همچنان به استقبال بهار رفته است، اما جلوه‌های نوروزی این سال در مقایسه با سال‌های گذشته کاهش یافته و برخی نمادها نیز جابجا شده‌اند. این تغییرات و کمبود المان‌ها از سوی شهروندان و گردشگران مورد توجه قرار گرفت، اما تلاش‌های شهرداری در حوزه زیباسازی شهری و آماده‌سازی شهر برای میزبانی از مسافران نوروزی همچنان مشهود است.

    چند سالی است که تقارن بهار طبیعت و بهار قرآن، المان‌های نوروزی را تحت تأثیر خود قرار داده و به‌طور چشمگیری جلوه‌های شهری و سفره‌آرایی نوروزی را در تمامی نقاط ایران تحت تأثیر قرار داده است. بسیاری از این المان‌ها در میادین، بلوارها، ورودی‌های شهرها و سایر نقاط شهری نصب می‌شود و این زیباسازی‌ها به گونه‌ای طراحی شده که با هر دو بهار، یعنی بهار طبیعت و بهار قرآن، هم‌خوانی داشته باشد. این ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و توانمندی‌های هر نقطه‌ای از کشور را منعطف و متناسب با شرایط خاص آن منطقه به نمایش می‌گذارد.

    البته، نوروزآرایی در هر منطقه‌ای از ایران به شکلی متفاوت است. این تفاوت‌ها ناشی از موقعیت خاص مذهبی، علمی، تاریخی و فرهنگی هر شهر است. مرکز خراسان جنوبی، به‌ویژه بیرجند، نیز هر ساله به استقبال بهار می‌رود و این شهر به عنوان دیاری با پیشینه‌ای غنی از علم و فرهنگ، سال‌هاست که در ایام نوروز با المان‌ها و نمادهای خاصی فضای شهری خود را تزیین می‌کند.

    در سال ۱۴۰۴، هرچند بیرجند همچنان در نقاط مختلف شاهد گل‌کاری‌ها و نصب برخی نمادهای نوروزی بود، این اقدامات در مقایسه با سال‌های گذشته کمتر به چشم می‌خورد و جابجایی برخی از نمادها در نقاط مختلف شهر نیز در این سال مشهود بود. این کاهش جلوه‌ها و نمود نوروزی در مرکز خراسان جنوبی، از سوی شهروندان و گردشگران نیز مورد توجه قرار گرفت.

    با این حال، نمادهای باقی‌مانده از سال‌های گذشته، مانند ماکت بیرجند قدیم در میدان ابوذر و معرفی مشاغل سنتی این شهر که ویژه سال ۱۴۰۴ بود، همچنان مورد استقبال مسافران و گردشگران قرار گرفت.

    موسی میرزایی، معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند، گزارشی از اقدامات انجام‌شده در حوزه نوروزآرایی بیرجند ارائه داد که نشان از فعالیت‌های گسترده در این زمینه دارد. وی اعلام کرد که یکی از برنامه‌های اصلی شهرداری در ماه‌های پایانی سال، ایجاد تحول در سیمای شهری و توجه به زیبایی آن بوده است تا به‌گونه‌ای که شهروندان با خانه‌تکانی به استقبال سال نو می‌روند، مدیریت شهری نیز سیما و چهره شهر را برای میزبانی از مسافران نوروزی آماده کند.

    وی با اشاره به این که در طرح استقبال از بهار ۱۴۰۴، شهرداری بیرجند با سه محور اصلی “خانه‌تکانی دل” (همزمان با ماه مبارک رمضان)، “خانه‌تکانی منزل” و “خانه‌تکانی شهر” اقدام کرده، بیان کرد که از ابتدای بهمن‌ماه، ۵۶ محله بیرجند تحت نظافت قرار گرفته و هر روز در یک یا دو محله از مناطق یک و دو با استفاده از ۵۰ نیرو به پاکسازی شهر پرداخته شد.

    علاوه بر این، در حوزه عمرانی شهرداری بیرجند، پروژه‌های مختلفی در راستای پیاده‌روسازی خیابان‌های مهمی مانند مدرس، طالقانی، معلم، حکیم نزاری، ۱۷ شهریور و دیگر نقاط شهری اجرا شد.

    در حوزه فرهنگی نیز نقاشی دیواری در ۱۰ نقطه از شهر به طول دو هزار متر، برپایی کاروان‌های شادی در بیش از ۲۵ نقطه شهر، برگزاری بازارچه صنایع دستی، آذین‌بندی و نصب ۴۰ بنر با مضامین مختلف همچون مشاهیر و مفاخر، ماه مبارک رمضان و آثار تاریخی بیرجند اجرا شد. همچنین، طرح ویژه ماه مبارک رمضان با نصب ۳۰ بنر آیات زندگی از اول خیابان طالقانی تا چهارراه غفاری به اجرا درآمد.

    در بخش سیما و منظر شهری نیز اقدامات متعددی صورت گرفت که شامل کاشت ۳۰۰ هزار بوته گل و هزار اصله نهال، نصب ۶ المان حجمی در فضای سبز، نورپردازی میادین، تزئین یک میدان کامل با شن رنگی و آماده‌سازی ۵ پارک برای اسکان مسافران نوروزی بود.

    همچنین، شهرداری بیرجند با نصب حدود ۸۰ المان به استقبال بهار رفت که یکی از شاخص‌ترین این المان‌ها، مجموعه کامل حرف شهر بیرجند بود. در نهایت، ۸ المان دیگر از طریق فراخوان عمومی در سطح شهر نصب شد.

    این گزارش نشان‌دهنده توجه ویژه مدیریت شهری بیرجند به زیباسازی و استقبال از بهار، همزمان با حفظ سنت‌های دیرینه و ایجاد فضایی مناسب برای مسافران و گردشگران در ایام نوروز است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.