سهمیه ۹۰ میلیون دلاری برای کوله بری برای مرزنشینان خراسان جنوبی تعیین شد.
به گزارشخبرگزاری صدا وسیمای خراسان جنوبی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار در برنامه رادیویی میز خبر صدا و سیمای استان گفت: خراسان جنوبی و ۴ استان دیگر کشور شامل ابلاغیه کوله بری شدهاند که ابلاغیه آن به زودی برای استان صادر میشود.
جعفری افزود: این قانون در اسفند پارسال، برای ۵ سال و برای هر چهار بازارچهی دو کوهانه، ماهیرود، یزدان و گلورده ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی، بحث کوله بری متفاوت از ۴ استان دیگر و از طریق تجارت ماشینی انجام میشود گفت: فردی که بخواهد به عنوان کولبر فعالیت کند باید سرپرست خانوار باشد و حداکثر ۵۰ کیلومتر فاصله تا مرز و یا سه سال اقامت در آنجا داشته باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گفت: شرکتهای تعاونی مرزشینان و یا دارندگان کارتهای بازرگانی و پیله وری که توسط شورای ساماندهی مبادلات مرزی در استان احراز شوند میتوانند برای کوله بری فعالیت کنند و برای شروع فعالیت، داوطلبان را به ادارات صمت اعلام و آنها کار را دنبال میکنند.
جعفری با اشاره به معافیت کوله بری از مالیات افزود: کالاهای وارداتی از طریق رویه کولبری مشمول ۵۰ درصد میزان عوارض و مالیات بر ارزش افزوده تعیین شده برای ورود قطعی کالاها میشود، به طور مثال اگر کالایی که وارد میشود هزار تومان مالیات دارد کولبر موظف به پرداخت ۵۰۰ تومان است؛ در سال اول فرد از پرداخت سایر مالیاتها معاف است و فقط پرداخت همین مالیات را بر عهده دارد.
معاون امور گمرکات استان هم گفت: با تصویب آیین نامه کولبری استان کارگروهی موظف به تدوین دستورالعمل اجرایی آن شدهاند و منتظر ابلاغ آن هستیم.
لکزایی افزود: در قانون کولبری علیرغم قانون مربوط به خرده فروشی که باید حتماً سرپرست خانوار فعالیت میکرد، کارگزار وی نیز میتواند این فعالیت را انجام دهد.
وی گفت: در بحث خرده فروشی فرد ملزم بود مقدار ارزی که از کشور خارج میکند را در قالب واردات به کشور برگرداند، اما در قانون کولبری این چالش برطرف شده است.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت استان نیز گفت: امکان افزایش سهمیه کوله بری استان تا ۱۰۰ میلیون دلار نیز وجود دارد بنابراین به لحاظ سهمی کارگزاریها باید بسنجند که افراد چه وسیله و کالایی را باید وارد کنند تا توجیه اقتصادی بیشتری برای خراسان جنوبی داشته باشد.
ثبت دیدگاه